Recycling

04/07/2022

Recycling

De Showersave®QB1 – de beste douchepijp wtw in de markt Deel 4 van 7

Showersave® is al jaren een bekende naam in warmtewisselaar-land. Na 15 jaar ervaring, doorontwikkeling en optimalisatie is met recht te zeggen dat het de beste douchepijp WTW in de markt is. In de komende weken zullen we telkens een aspect uitlichten waarmee de Showersave® hoge ogen gooit.

Deel 4 van deze serie gaat over recycling.

Best recyclebaar
De Showersave® is gemaakt van koper en een klein deel messing. Koper levert sinds jaar en dag geld op wanneer je het inlevert bij schroothandelaren. Het gevolg daarvan is dat als er koper vrijkomt bij de sloop van bouwwerken dat dat dan ook grif wordt ingeleverd. Dit business model bestaat al lang.
Koper is ook nog eens multi-recyclebaar, het degenereert niet. Het mooie materiaal gaat dus niet verloren, ook niet na heel vaak recyclen.
Voor het inleveren van koper helpt het natuurlijk als koper herkenbaar is op sloopwerken. Dat is bij de Showersave® absoluut het geval. Iedereen ziet dat het een koperen apparaat is. Het koper zit niet alleen inwendig, de Showersave® is niet ingepakt in een mantel van ander materiaal. Het is direct herkenbaar als koper. En inleveren van koper levert geld op. De kans dat het gerecycled wordt is daarmee optimaal.

Jaarlijks wordt zo een 8.7 miljoen ton koper gerecycled. Voor meer informatie zie ook onderstaande link die verwijst naar een studie van de International Copper Association.
https://copperalliance.org/wp-content/uploads/2022/02/ICA-RecyclingBrief-202201-A4-R2.pdf

Ook voor wat recyclebaarheid is de Showersave® dus de beste douchepijp WTW in de markt!

Waar te koop?
De Showersave® is te koop bij alle grote groothandels voor installatie-techniek.
Meer informatie vindt u ook op
www.luxxor.nl
www.q-blue.nl